Κορωνοϊός: 115 νεκροί σε ένα 24ωρο στην επαρχία Χουμπέι – 411 νέα κρούσματα

Η λίστα θανάτου από τον θανατηφόρο κορωνοϊό COVID-19 αυξήθηκε κατά 115 άτομα, μετά την ανακοίνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της επαρχίας Χουμπέι, στην Κίνα, για τον απολογισμό της Πέμπτης.

Το θετικό είναι ότι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα νέα κρούσματα κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς καταγράφηκαν 411 νέες περιπτώσεις μολυσμένων. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν αυξημένος σε σχέση με τον απολογισμό της Τετάρτης, οπότε καταγράφηκαν 349 νέα κρούσματα.

Με τους 115 που κατέληξαν στην επαρχία Χουμπέι την Πέμπτη, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την επιδημία ανήλθε στους 2.233.

Συνολικά στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, την περιοχή που εκδηλώθηκε η επιδημία, ο αριθμός των ασθενών από τον κορωνοϊό COVID-19 ανέρχεται σε 62.442 και οι νεκροί στους 2.144.

Αργότερα αναμένεται ο απολογισμός συνολικά της κινεζικής επικράτειας, κάτι που σημαίνει ότι ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων θα αυξηθεί.

Στους 1.076 και σε 25 χώρες οι ασθενείς εκτός Κίνας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των μολυσμένων εκτός Κίνας ανέρχεται σε 1.076 και αφορούν 25 χώρες, με τελευταία το Ιράν, στο οποίο αναφέρθηκαν δύο νεκροί και τρεις μολυσμένοι.

Συνολικά στην Κίνα, οι ασθενείς ξεπερνούν τους 75.000.

Στους 104 οι ασθενείς στη Νότια Κορέα, 22 νέα κρούσματα την Πέμπτη

Η Νότια Κορέα δείχνει να παρουσιάζει μία έξαρση τα τελευταία 24ωρα, καθώς την Πέμπτη επιβεβαιώθηκαν άλλα 22 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στους 104. Σύμφωνα με αναφορές από μεγάλες πόλεις της Νότιας Κορέας, οι πολίτες έχουν ήδη αρχίσει να μένουν σπίτια τους, πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ πολλοί δρόμοι έχουν αρχίσει να αδειάζουν και να ερημώνουν από την κίνηση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.