ΤΟΥΡΚΙΑ: ΒΟΥΤΙΑ-ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΛΙΑΝΙΚΕΣ πωλήσεις τον Οκτώβριο

Οι λιανικές πωλήσεις στην Τουρκία σημείωσαν πτώση που έφτασε σε ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που μεταδίδουν οι Financial Times.

Ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε κατά 7,5% τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο, καταγράφοντας την πιο απότομη πτώση από το 2010, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία.

Η κίνηση έρχεται μετά από τις απώλειες 3% του Σεπτεμβρίου, όταν συνέβη η πρώτη ετήσια συρρίκνωση από τον Φεβρουάριο του 2017.

Οι απώλειες προστίθενται στα στοιχεία που δείχνουν ότι υποτίμηση της τουρκικής λίρας – η οποία έχει χάσει περίπου 30% της αξίας της από το Νοέμβριου του 2017 – προκαλεί τεράστια προβλήματα στην πώληση εισαγόμενων προϊόντων, καθώς οι έμποροι αναγκάζονται να περάσουν τις αυξημένες τιμές στους καταναλωτές.

Συνολικά, ο όγκος των πωλήσεων σε είδη εξαιρουμένης της διατροφής είναι χαμηλότερα κατά 12%, ενώ οι πωλήσεις στα είδη διατροφής, ποτών και καπνού κινήθηκαν θετικά κατά 1,6%.

Η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στα ηλεκτρονικά προϊόντα (-23,3%) σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2017. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιβλία και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός κινήθηκε αρνητικά κατά 20%.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.