Ερντογάν σε Μόσχα: Να αναλάβετε τις ευθύνες σας για τη Συρία

Μήνυμα στη Μόσχα «να αναλάβει τις ευθύνες της» στη Συρία, έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ιντλίμπ, που έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Κρεμλίνου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως οι εξελίξεις στην περιοχή του Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, είναι «δύσκολα διαχειρίσιμες» και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του στο πλαίσιο των συμφωνιών της Αστάνα και του Σότσι (οι οποίες αφορούν την εκεχειρία στη Συρία και έχουν υπογραφεί από τη Ρωσία και την Τουρκία) και ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε στο πλαίσιο αυτών των υποχρεώσεων».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι κατευθύνονται προς τα τουρκικά σύνορα, ως αποτέλεσμα της επίθεσης των συριακών δυνάμεων στο Ιντλίμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα ανταποδίδει για τις επιθέσεις αυτές και ότι διαμήνυσε στη Μόσχα να «κάνει στην άκρη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.