Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Επίθεση με μαχαίρι που χαρακτηρίστηκε “τρομοκρατική” σε εμπορικό δρόμο του νότιου Λονδίνου προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων σήμερα, εκ των οποίων ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία που σκότωσε τον δράστη της επίθεσης.

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού που χαρακτηρίστηκε “τρομοκρατικό” στο νότιο Λονδίνο σήμερα, ήταν “υπό ενεργή αστυνομική παρακολούθηση”, μετέδωσε το δίκτυο Sky News.

“Καταλαβαίνω ότι το άτομο αυτό ήταν υπό ενεργή αστυνομική παρακολούθηση τη στιγμή του συμβάντος”, έγραψε στο Twitter ο ανταποκριτής του Sky News αρμόδιος για θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται δύο και πλέον μήνες μετά μια επίθεση με μαχαίρι στην οποία δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, και η οποία οδήγησε τη συντηρητική κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να ανακοινώσει αυστηρότερη αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Σήμερα, η επίθεση έγινε γύρω στις 14.00 (τοπική ώρα, 16.00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή με κατοικίες του Στρίθαμ.

Αφότου ανακοίνωσε ότι ένοπλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν έναν άνδρα, ο οποίος μαχαίρωσε αρκετούς ανθρώπους, η αστυνομία είπε αρχικά ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν. “Περιμένουμε νέα για την κατάσταση της υγείας τους”, είχε ανακοινώσει νωρίτερα η αστυνομία στο Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι η επίθεση “αναχαιτίστηκε”.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο άνθρωπος που πυροβολήθηκε από την αστυνομία είναι νεκρός. Οι συνθήκες ερευνώνται, το περιστατικό χαρακτηρίστηκε τρομοκρατικό”, πρόσθεσε η αστυνομία.

 


Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κάλεσε τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Ένας άντρας δέχθηκε πυροβολισμούς από ένοπλους αξιωματικούς στην Streatham. Σε αυτό το στάδιο πιστεύεται ότι ένας αριθμός ανθρώπων μαχαιρώθηκε» ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία, που ερευνά τι συνέβη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.