Κοροναϊός: Drones “μαλώνουν” όσους δεν φορούν μάσκα

Σε άλλο επίπεδο οι κινεζικές αρχές, έχουν σηκώσει drones με μεγάφωνα, με τα οποία επιπλήττουν όσους δεν φορούν μάσκα για τον κοροναϊό.

Ο κοροναϊός σαρώνει στην Κίνα με πάνω από 250 νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα, με τις αρχές να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιστήσουν την προσοχή του κόσμου να λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Ένα από αυτά έχει προκαλέσει χαμό στα social media της χώρας, καθώς όπως αναφέρουν κινεζικά κρατικά ΜΜΕ, οι αρχές πόλεων και χωριών έχουν καταφύγει σε drones με μεγάφωνα και “κοφτερή γλώσσα”, με τα οποία περιπολούν στους δρόμους και επιπλήττουν όσους δεν φορούν μάσκες.

 

Το Xinhua και οι Global Times έχουν δημοσιεύσει βίντεο με drones που προειδοποιούν ανθρώπους σε αγροτικές περιοχές της χώρες. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάλιστα φαίνεται να χλευάζουν μια ηλικιωμένη και να κυνηγούν ένα παιδί στο δρόμο. “Πού είναι η μάσκα σου; Φόρα την μάσκα σου!” ακούγεται να λέει μια αστυνομικός σε πολίτες που περπατούν στο δρόμο χωρίς το απαραίτητο αξεσουάρ.

 

Τα εν λόγω βίντεο έχουν γίνει viral στα κινεζικά social media, με αρκετούς χρήστες να επαινούν την προσπάθεια ως ένα νέο τρόπο για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τον ιό που θερίζει.


Σύμφωνα με τους Global Times, οι τοπικοί αξιωματούχοι έχουν τοποθετήσει πανό με σλόγκαν σε μια προσπάθεια να παραμείνουν οι πολίτες στο σπίτι τους και να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις προκειμένου να επιβραδυνθεί και να εμποδιστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.