ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ: ΦΟΒΟΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΗΠΑ – Τουρκίας μετά την εντολή Ερντογάν

«Το μη επανδρωμένο ΤΒ12 των πολεμικών μας δυνάμεων ξεκίνησε τα καθήκοντα του», ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο Μπαιρακτάρ.

Deniz Kuvvetleri’mizin Bayraktar TB2 SİHA’ları Çanakkale’de bugün göreve başladı. Öğleden sonra ilk kalkış ve inişini yaptı.

Vira Bismillah! ?????? pic.twitter.com/YRiAefNCWO

— Selçuk Bayraktar (@Selcuk) 16 Δεκεμβρίου 2018

Η τουρκική εφημερίδα Βατάν υπενθυμίζει ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί ανεπίσημα για πρώτη φορά από τις δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Ντάλαμαν, ενώ είχαν τότε τεθεί σε συναγερμό οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με «γαλανόλευκα» F16 να το ακολουθούν. Τώρα αναμένεται να ενοχλήσει και πάλι τους Έλληνες στα βόρεια, αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το drone λειτουργεί με πετρέλαιο, μπορεί να πετάει 24 ώρες συνεχόμενα, αλλά το κόστος πτήσης ανά ώρα φτάνει τα 3.000 δολάρια. Κόστος που θεωρείται φτηνό σε σχέση με το κόστος πτήσεις ενός F-16. Μία ώρα πτήσης ενός ελληνικού μαχητικού για να αναχαιτίσει ένα τουρκικό αεροσκάφος κοστίζει 150 χιλιάδες δολάρια. Όπως σχολιάζει και ο τουρκικός Τύπος, «η Τουρκία διασφάλισε να ‘ελέγχει’ το Αιγαίο φτηνά».

Πηγή: https://www.cnn.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.