H Ρωσία χτίζει τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο

Έτοιμα είναι τα σχέδια για την κατασκευή ενός τεράστιου καθεδρικού που μπορεί να χρειαστεί για περίπου 37.000 άτομα στην επικράτεια της Sredneuralsky Cloister,, όπως είπε η επικεφαλής της εκτελεστικής επιτροπής στην περιοχή Sverdlovsk, Zhanna Ryabtseva στα Ουράλια στη . Οι εργασίες θα αρχίσουν φέτος, είπε.

«Υπάρχουν σχέδια για την ανέγερση εκκλησίας για 37.000 ανθρώπους,ύψους 77 μέτρων στην επικράτεια της Sredneuralsky Cloister. Θα είναι η μεγαλύτερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο», δήλωσε η Ryabtseva.

Το κατασκευαστικό έργο δεν έχει επενδυτές και θα χρηματοδοτηθεί «από τον λαό», δήλωσε η Ryabtseva.

Οι σημερινές εκκλησίες δεν έχουν αρκετό περιθώριο για όλους τους προσκυνητές, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται και ως εκ τούτου μια ιδέα για την ανέγερση του καθεδρικού ναού της Σοφίας του Θεού εμφανίστηκε πριν από 2,5 χρόνια, είπε. Μια απόφαση σχετικά με το έργο και την τοποθεσία ελήφθη εκείνη την εποχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Αρχιμανδρίτης Σλήμα (Nozdrin), ο εξομολόγος του Πατριάρχη Κυρίλλου, έδωσε την ευλογία του για την κατασκευή τον Απρίλιο του 2019.

Η επικεφαλής της περιφερειακής εκτελεστικής επιτροπής δήλωσε ότι το Λαϊκό Μέτωπο της Ρωσίας δεν έχει καμία σχέση με το έργο της εκκλησίας. «Είναι η προσωπική μου ιστορία», δήλωσε η Ρααμπτσέβα, προσθέτοντας ότι το έργο για το πρώτο περίγραμμα της εκκλησίας, 108×108 μέτρα, θα αρχίσει φέτος.

Πάντως η υπηρεσία Τύπου της Επισκοπής του Εκατερινγκμπουργκ ανέφερε ότι δεν έχουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για την οικοδόμηση μιας τέτοιας εκκλησίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.