ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:Ο πληθυσμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ

Ο πληθυσμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει φτάσει τα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Σε όλον τον κόσμο, 70,8 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας αριθμός άνευ προηγουμένου, έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Στον αριθμό αυτό περιλαμβάνονται περίπου 25,9 εκατομμύρια πρόσφυγες και ανάμεσά τους πάνω από τα μισά είναι παιδιά.

Περιλαμβάνονται επίσης εκατομμύρια ανιθαγενείς, που έχουν στερηθεί τη δυνατότητα να έχουν ιθαγένεια και πρόσβαση σε βασικά δικαιώματα όπως η εκπαίδευση, η ιατρική φροντίδα, η εργασία και η ελευθερία μετακίνησης.

Σε έναν κόσμο, όπου κάθε δύο δευτερόλεπτα 1 άνθρωπος αναγκάζεται να εκτοπιστεί, ως συνέπεια συρράξεων ή διώξεων, το έργο μας στην Ύπατη Αρμοστεία είναι πιο κρίσιμο από ποτέ.

https://i0.wp.com/www.unhcr.org/gr/wp-content/uploads/sites/10/2019/07/Greek_FiguresAtAGlance_Infographic12JUl2019-V3.jpg?resize=832%2C745&ssl=1

Γραφήματα

Πρόσβαση στην εκπαίδευση

Οι μισοί πρόσφυγες στον κόσμο είναι παιδιά. Περισσότερα από τα μισά παιδιά πρόσφυγες σχολικής ηλικίας, δηλαδή 3,7 εκατομμύρια δεν πηγαίνουν σχολείο.

Δεν έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ή να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη τη ζωή τους. Καθώς τα παιδιά πρόσφυγες μεγαλώνουν, τα εμπόδια που συναντούν για να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση γίνονται όλο και πιο ανυπέρβλητα.

  • Κατεβάστε τα γραφήματα εδώ.
  • Κατεβάστε την ετήσια έκθεση για την εκπαίδευση των προσφύγων εδώ.

Παγκόσμιος εκτοπισμός

Πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι είναι αναγκαστικά εκτοπισμένοι αυτή τη στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι κινδύνευαν εξαιτίας της βίας, του πολέμου ή των διώξεων και χρειάστηκε να αφήσουν το σπίτι τους και να αναζητήσουν ασφάλεια αλλού.

Όμως τι σημαίνει στην πραγματικότητα ο αριθμός 70 εκατομμύρια; Γιατί φεύγουν τόσοι άνθρωπο; Πόσοι είναι ανάμεσά τους παιδιά; Πότε μπορούν να γυρίσουν πίσω;

  • Κατεβάστε τα γραφήματα εδώ.
  • Κατεβάστε την ετήσια έκθεση για τον παγκόσμιο εκτοπισμό εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.