Αυτός είναι ο τζιχαντιστής του Ερντογάν που ηγείται στη Λιβύη

Στην Λιβύη και συγκεκριμένα στην Τρίπολη μεταφέρθηκαν οι οργανωτές και διακινητές των τζιχαντιστών που δρούσαν στη Συρία κατά των Κούρδων. Ο λόγος είναι για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ  Σάραντζ κόντρα στον LNA του Χαλίφα Χαφτάρ ταυτοποίησαν οι Αρχές της Αιγύπτου.

Όπως υποστηρίζει ο Τύπος της Αιγύπτου ο άνθρωπος που ηγείται όλου του σχεδίου είναι ένας σκληρός τζιχαντιστής που υπηρετεί το δόγμα της δημιουργίας του Οθωμανικού Χαλιφάτου και λειτουργεί κατ΄εντολή του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για τον Αλ-Μαχίνι αλ-Χαράτι που πιστοποιήθηκε πως βρίσκεται στην Τρίπολη και έχει ηγετικό ρόλο στο πλευρό του Σάρατζ. Μάλιστα, ο Τύπος της Αιγύπτου δημοσιεύει τη φωτογραφία που ο συγκεκριμένος μαχητής φιλά στο κούτελο τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με το egypttoday.com, υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος φανατικών ισλαμικών οργανώσεων, έχει αλλάξει πολλές φορές στρατόπεδο, έχει πολεμήσει με τον ISS σε Ιράκ και  Κοσσυφοπέδιο και στη Συρία υπερασπίζοντας τις τουρκικές θέσεις ενώ το τελευταίο διάστημα ηγείται των τζιχαντιστών στην Τρίπολη.

Σύμφωνα πάντα με το αιγυπτιακό μέσο, η σχέση του Χαράτι με τον Ερντογάν ξεκίνησε το 2010, όταν βρισκόταν σε πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας που κατευθυνόταν προς τη Γάζα και το Ισραήλ επιτέθηκε στους εθελοντές. Εστάλη σε ένα τουρκικό νοσοκομείο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο, τον οποίο φίλησε στο κούτελο όταν τον συνάντησε. «Αποκαλύπτεται η περαιτέρω την ιστορία των σχέσεων μεταξύ του Τούρκου ηγέτη και των τρομοκρατικών οργανώσεων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.