ΤΑ “ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ” ΕΜΠΝΕΟΥΝ τις κινητοποιήσεις στην Πορτογαλία

Αυτό ανακοίνωσε η πορτογαλική αστυνομία η οποία τόνισε πως θα αναπτύξει επαρκείς δυνάμεις για να αντιμετωπίσει τις διαδηλώσεις που εμπνέονται από τα γαλλικά “κίτρινα γιλέκα”.

«Η αστυνομία καλεί όλους τους πολίτες που θα αποφασίσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν να το κάνουν με ειρηνικό τρόπο και με σεβασμό προς τον νόμο. Δεν προβλέπουμε ότι θα υπάρξουν προβλήματα ή θα σημειωθούν ταραχές, όμως αναμένουμε μαζικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου της πορτογαλικής αστυνομίας Αλεσάντρε Κούιμπρα.

Ο αξιωματικός είπε επίσης ότι οι αρχές βρίσκονται ήδη σε επαφή με τους διοργανωτές των διαδηλώσεων στη Λισαβόνα, στο Πόρτο και στην Μπράγκα (βόρεια Πορτογαλία).

Η αστυνομία προέβη στις παραπάνω δηλώσεις έπειτα από πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κι αφορούσαν το κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις από χρήστες του Διαδικτύου στο παράδειγμα που δημιούργησαν τα “κίτρινα γιλέκα”.

Μεταξύ των αιτημάτων των διαδηλωτών είναι η μείωση των φόρων, η αύξηση των μισθών, η μείωση των τιμών των καυσίμων και η βελτίωση των υπηρεσιών του εθνικού συστήματος υγείας.«Στην Πορτογαλία, είναι παράνομο να εμποδίζει κανείς την κυκλοφορία στους δρόμους και η αστυνομία δεν θα το επιτρέψει» προειδοποίησε ο Αλεσάντρε Κούιμπρα….

Πηγή: https://www.newsit.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.