ΒΟΜΒΑ: «Η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος σε αντάλλαγμα την ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο Unal Atabay, πρώην Διευθυντής Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας έριξε… ατομική βόμβα μιλώντας στην εφημερίδα Sozcu!

Ο απόστρατος Τούρκος αξιωματικός τόνισε ότι μέσα στα σχέδια της Ρωσίας είναι να αναγνωρίσει την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», την ώρα που θα λαμβάνει ως αντάλλαγμα την αναγνώριση της Αμπχαζίας από την Τουρκία.

Ο Atabay δήλωσε ότι η Ανατολική Μεσόγειος παρέχει άμεση επαφή με τη Συρία όσον αφορά τους γεωγραφικούς και ενεργειακούς πόρους και εξήγησε το σχέδιο της Ρωσίας ως εξής:

Η Ρωσία χρειάζεται την ‘ΤΔΒΚ’ προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον πλούτο στην περιοχή της Συρίας και τα ενεργειακά αποθέματα στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες της περιοχής. Η συνεργασία με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη και αναγκαία σε αυτό το σημείο.
Σκοπεύει να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στην ‘ΤΔΒΚ’, καθώς και να δημιουργήσει μια βάση εφοδιασμού στην περιοχή της Καρπασίας της Κύπρου για να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη και την ανοικοδόμηση της Συρίας κατά την προσεχή περίοδο».

Σε δηλώσεις του προς την ίδια εφημερίδα, ο σύμβουλος του αρχηγού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), Ερντογάν Τοπράκ, ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι η Ρωσία μπορεί να ζητήσει βάση στην Τουρκία για να ελέγχει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου και των σχετικών με το φυσικό αέριο έργων, όπως οι αγωγοί αποθήκευσης και μεταφοράς ρωσικών συμφερόντων.

Ο Τοπράκ συνέταξε μια έκθεση για το θέμα αυτό και την παρουσίασε στον Kılıçdaroğlu. Η έκθεση αναφέρει:
«Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από την περιοχή μια βάση για την ασφάλεια ενεργειακών επενδύσεων λόγω των αγωγών στη Μαύρη Θάλασσα και τις αποθήκες φυσικού αερίου στη Θράκη. Στο πλαίσιο αυτό, η Ρωσία θα εγγυηθεί την ασφάλεια της ροής φυσικού αερίου δημιουργώντας μια εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου χωρητικότητας τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στη Θράκη. Είναι πιθανό η Ρωσία να αναβαθμίσει τη ζήτηση βάσεων στην επόμενη περίοδο με τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Μέρσεν-Ακκουγιού στο νότο και τους αγωγούς φυσικού αερίου και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στα βόρεια της Θράκης στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας».

sozcu.com.tr

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.