Νετανιάχου σε Ιράν: Όποιος μας επιτεθεί θα λάβει μια ηχηρή απάντηση

Αυστηρή προειδοποίηση στο Ιράν απηύθυνε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντας πως το Ισραήλ θα απαντήσει με «ηχηρό» τρόπο σε περίπτωση επίθεσης.

Λίγες ώρες μετά τις ιρανικές επιθέσεις κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Όποιος μας επιτεθεί θα λάβει μια ηχηρή απάντηση», μιλώντας σε συνέδριο στην Ιερουσαλήμ παρουσία του Αμερικανού πρεσβευτή στο Ισραήλ Ντέιβιντ Φρίντμαν.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον Κασέμ Σουλεϊμανί ως «αρχιτρομοκράτη» και «αρχιτέκτονα» μιας «εκστρατείας τρόμου» στη Μέση Ανατολή, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τις ΗΠΑ. «Αυτό που λέω εδώ σήμερα ανοικτά… πολλοί ηγέτες της Μέσης Ανατολής το σκέπτονται επίσης», ανέφερε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε πως, και «αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα», οι «Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καλύτερο φίλο από το Ισραήλ και το Ισραήλ καλύτερο φίλο από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Νετανιάχου είχε υποστηρίξει την περασμένη Παρασκευή το φονικό πλήγμα των Ηνωμένων Πολιτειών που είχε στόχο τον ισχυρό Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, χαρακτηρίζοντάς τo «νόμιμη άμυνα» και αποτίνοντας φόρο τιμής στον σύμμαχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστήριξε εξάλλου σήμερα πως οι αραβικές χώρες έχουν «αυξανόμενες σχέσεις» με το εβραϊκό κράτος. «Εξασφαλίζουμε την αναγνώριση του αραβικού κόσμου γιατί είμαστε ισχυροί… το κράτος του Ισραήλ είναι μια άγκυρα σταθερότητας σε αυτά τα ταραγμένα νερά», πρόσθεσε ο Νετανιάχου ο οποίος υπεραμύνθηκε παράλληλα της ανάπτυξης των ισραηλινών οικισμών στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.