To δώρο του Ερντογάν στον Πούτιν για τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δώρο στον Βλάντιμιρ Πούτιν ένα βιβλίο για τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη, βιβλίο που εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το βιβλίο με τίτλο “Στρατηγικό βήμα στην εξίσωση στην ανατολική Μεσόγειο: Μνημόνιο Κατανόησης Τουρκίας-Λιβύης” που εκδόθηκε στα αγγλικά και στα τουρκικά, περιλαμβάνει κεφάλαια όπως “Η γεωπολιτική σημασία της ανατολικής Μεσογείου”, “Προοπτικές υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο”, “Η θέση της Τουρκίας για το θέμα της ανατολικής Μεσογείου”, “Η στάση της ΕΕ, της Ελλάδας και της ‘ε/κ διοίκησης νοτίου Κύπρου’ για την ανατολική Μεσόγειο” και “Μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης”. Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στη στρατηγική σημασία της ανατολικής Μεσογείου από το παρελθόν μέχρι σήμερα, ενώ διερευνώνται οι προοπτικές επί των υδρογονανθράκων της ανατολικής Μεσογείου με πληροφορίες και εικόνες από διαφορετικές εκθέσεις.

Αναφέρεται επίσης σε ‘νομιμότητα των δικαιωμάτων της τδβκ και της Τουρκίας’ καθώς και σε ‘αθέμιτες κινήσεις’ της ΕΕ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις Ελλάδας. Στο βιβλίο γίνεται αναφορά στη διαδικασία υπογραφής της συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης και τα δυνητικά αποτελέσματά της.

Πηγή: ΚΥΠΕ, sigmalive.com

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.