Τραμπ για τις ιρανικές επιθέσεις: Δεν είχαμε καμία απώλεια – Προανήγγειλε νέες οικονομικές κυρώσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμα που απηύθυνε στον αμερικανικό λαό υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε καμία απώλεια από τις ιρανικές επιθέσεις, προανήγγειλε νέες οικονομικές κυρώσεις στην Τεχεράνη, αν και σημείωσε ότι «το Ιράν δείχνει να υποχωρεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε με Αμερικανούς στρατηγούς στο πλευρό του και αφού είπε ότι «οι πύραυλοί μας είναι μεγάλοι, ισχυροί, φονικοί και γρήγοροι» πρόσθεσε ότι «το γεγονός πως έχουμε έναν τόσο ισχυρό στρατό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από το ΝΑΤΟ «να εμπλακεί περισσότερο» στη Μέση Ανατολή και για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες υπογράμμισε ότι «όσο είμαι εγώ πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δεν θα επιτραπεί ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο».

Η δολοφονία του Σουλεϊμανί «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε δυνητικούς τρομοκράτες», τόνισε ο Τραμπ και επανέλαβε ότι ο Ιρανός στρατηγός σχεδίαζε νέες επιθέσεις ενάντια σε αμερικανικούς στόχους.

«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χρησιμοποιούσαν τη στρατιωτική τους ισχύ, η οικονομική τους δύναμη είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί περισσότερο στην Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως οι παγκόσμιες δυνάμεις μπορεί να εργαστούν για μια νέα συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά όπλα και πως πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο και ενωτικό μήνυμα στην Τεχεράνη.

Η Ευρώπη, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες πρέπει να αποχωρήσουν από την ιρανική πυρηνική συμφωνία, τόνισε.

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ασπαστούν την ειρήνη με όλους που την επιδιώκουν», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι το Ιράν πρέπει να συνεργαστεί με κοινές προτεραιότητες όπως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.