15.000 μισθοφόροι του FSA υπό τουρκικές διαταγές έτοιμοι να επιτεθούν στους Κούρδους της Συρίας

Ο ισλαμικός Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) στη βορειοδυτική Συρία, που αποτελεί άτακτο μισθοφορικό στράτευμα υπό τουρκικές εντολές, είναι έτοιμος να επιτεθεί μαζί με τον τουρκικό στρατό ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Σε συνέντευξή του στην ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, ο εκπρόσωπος του FSA, Γιούσεφ Χαμούντ, δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα υποστούν «ακόμα μεγαλύτερη ήττα» από εκείνη στην Εφρίν.

Όπως αποκάλυψε, «προετοιμαζόμαστε για αυτό εδώ και έξι μήνες» και ότι οι ισλαμιστές αριθμούν 15.000 άνδρες.

Η τουρκική εισβολή, με εμπροσθοφυλακή τους άτακτους μισθοφόρους του FSA, σχεδιάζει να προελάσει από τον Ευφράτη ποταμό έως και την παραμεθόριο πόλη Ρας Αλ Αΐν της βόρειας Συρίας.

Αυτό σημαίνει ότι στα σχέδια των Τούρκων και των ατάκτων ισλαμιστών μισθοφόρων τους είναι να καταληφθεί και η μαρτυρική πόλη της Κόμπανι, που αντιστάθηκε στο Ισλαμικό Κράτος με την κουρδική φρουρά της και άλλαξε την τύχη του πολέμου, αφού εκεί το Ισλαμικό Κράτος υπέστη την πρώτη του μεγάλη ήττα.

Στην κεντρική φωτογραφία, ισλαμιστές μισθοφόροι του FSA στη βορειοδυτική Συρία. Όπως μπορείτε να δείτε, στις στολές τους φέρουν στα μπράτσα την τουρκική σημαία. Δεν είναι επαναστατικός συριακός στρατός, όπως ισχυρίζονται. Είναι άτακτοι μισθοφόροι των Τούρκων.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε νωρίτερα το Σάββατο μήνυμα, που φέρεται να απεστάλη από τους Αμερικανούς προς τους οπλαρχηγούς του FSA, σύμφωνα με το οποίο εάν εισβάλουν ανατολικά του Ευφράτη θα θεωρηθεί πολεμική ενέργεια ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.