Ερντογάν: Συνεχόμενα “χαστούκια” για τη Λιβύη – “Άκυρο” και από την Αλγερία

Συμμάχους στην ευρύτερη περιοχή για το Λυβικό αναζητεί ο Ερντογάν, ο οποίος μετά την επίσκεψη του στην Τυνησία, έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τη Δευτέρα των Φώτων στην Αλγερία.

«Στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της επίσκεψης αναμένεται να συζητηθούν όλες οι πτυχές των διμερών σχέσεων Τουρκίας-Αλγερίας και να ανταλλαγούν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή θέματα» αναφέρεται χαρακτηριστικά από τουρκικά ΜΜΕ.

Βέβαια, τα μηνύματα δεν ήταν θετικά για την Τουρκία, όπως και στην περίπτωση με τους Τυνήσιους. Επί της ουσίας γίνεται λόγος για δύο χαστούκια στα σχέδια του Ερντογάν για επέμβαση στη Λιβύη. Το πρώτο αφορά στη δήλωση εκπρόσωπου της Προεδρίας της Τυνησίας, Rachida Nafeer, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του εδάφους της Τυνησίας, για εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην επικράτεια της Λιβύης.

Όσο για το δεύτερο, αφορά στη στάση της Αλγερίας στο ίδιο θέμα. Σύμφωνα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο Twitter, η Αλγερία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή στην κρίση της Λιβύης, ενώ χαρακτήρισε την εμπλοκή της Τουρκίας ως εισβολή στη Λιβύη.

Και αυτά τη στιγμή που στην Αλγερία βρίσκεται και ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Αλγερινό πρόεδρο για να συζητήσουν το ζήτημα της Λιβύης, ενώ νωρίτερα είχαν φτάσει στη χώρα οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών του Σάρατζ.

Η Αλγερινή προεδρία ανακοίνωσε ότι η συνάντηση με τον Σάρατζ «επιτρέπει την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων όσον αφορά την κατάσταση στη Λιβύη και τρόπους να την ξεπεράσουμε».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.