Οι Τούρκοι πωλούν όπλα στο καθεστώς της Τρίπολης από το 2015

Του Θεοδόση Π. Πάνου

Πώς οι ελληνικές Αρχές, σε συνεργασία με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σταμάτησαν τρία πλοία που μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό για την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Από το 2015 γνώριζε η Αθήνα τα μυστικά σχέδια των τουρκικών υπηρεσιών να εφοδιάσουν με όπλα και οπλικά συστήματα το καθεστώς του Φαγέζ αλ Σαράτζ στην Τρίπολη της Λιβύης, με σκοπό βέβαια να «δέσει» στο άρμα της τον «αδύναμο» Πρόεδρο της βορειοαφρικανικής χώρας, ώστε να τον χρησιμοποιήσει στη συνέχεια για τα επεκτατικά της σχέδια, όπως άλλωστε το έκανε με την έωλη συμφωνία για την ΑΟΖ στην ανατολική Μεσόγειο.Όπως αποκαλύπτει η Realnews, Ελληνες πράκτορες της ΕΥΠ, σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες, ανάμεσά τους και αυτή των ΗΠΑ, είχαν καταφέρει να εξακριβώσουν πληροφορίες αρχικά για χερσαίες μετακινήσεις οπλικών συστημάτων από την Τουρκία στη Λιβύη και στη συνέχεια μέσω θαλάσσιων οδών, όπως αυτές στις νότιες θάλασσες της Κρήτης.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα στην Realnews

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.