ΚΥΠΡΟΣ: ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟΙ οι δίαυλοι επικοινωνίας Ρωσίας-ΕΕ

Ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Μηνάς Χατζημιχαήλ και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιος για τις σχέσεις με ευρωπαϊκά κράτη, Αλεξάντερ Γκρούσκο, είχαν διαβουλεύσεις, στην Λευκωσία, στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου, που έχει θεσμοθετηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τις διαβουλεύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, έγινε ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, «όπου επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδό τους, καθώς και της συνεργασίας Κυπριακής Δημοκρατίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών».

Προστίθεται ότι συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό και ο Κύπριος πρέσβης ενημέρωσε για τις εξελίξεις όσον αφορά στις τρέχουσες προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του προβλήματος. Ευχαριστώντας για τη διαχρονική υποστήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χατζημιχαήλ, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, υπογράμμισε «τη σημασία που αποδίδει η Κύπρος στη στήριξη που προσφέρει η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Ειδική μνεία έγινε για τη διαδικασία ανανέωσης της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο. Αναφέρεται ακόμη ότι οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στη Συρία, καθώς και τις σχέσεις της ΕΕ με τη Ρωσία, και από κυπριακής πλευράς τονίστηκε η θέση ότι, «παρά τα όποια προβλήματα, οι δίαυλοι επικοινωνίας των δύο μερών θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτοί, θέση την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει με συνέπεια εντός ΕΕ».

Ο κ. Γκρούσκο έγινε δεκτός για εθιμοτυπική συνάντηση από τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη….

Πηγή: https://www.protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.