Βίντεο: Λαοθάλασσα για την κηδεία Σουλεϊμανί στο Ιράν

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη λαοθάλασσα που συμμετείχε στη νεκρώσιμη ακολουθία για τον στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί στο Ιράν.

Βίντεο από αέρος καταγράφει το πλήθος κόσμου, ενώ ιρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι ο λαός της χώρας εμφανίζεται να έχει συσπειρωθεί για πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό.


Παγκόσμια ανησυχία έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έδωσε εντολή για επίθεση χωρίς να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου.

Στις ΗΠΑ, σε πολιτική κρίση έχει εξελιχθεί η αντιπαράθεση για το Ιράν, με τους Δημοκρατικούς να διατείνονται ότι ο Τραμπ δεν έχει την εξουσιοδότηση για να τους οδηγήσει σε πόλεμο με το Ιράν.

Την ίδια στιγμή, ο διπλωματικός υδράργυρος έχει ανέβει στα ύψη, με το Ιράν να δηλώνει ότι αποσύρεται από τη συμφωνία του 2015 για τον περιορισμό των πυρηνικών και να τονίζει ότι θα προχωρήσει σε εμπλουτισμό ουρανίου.

Τα σενάρια περί σύρραξης και χτυπημάτων τυφλής βίας στη Δύση ολοένα και φουντώνουν, με το Πεντάγωνο μάλιστα να θεωρεί πιθανές τις νέες επιθέσεις από την Τεχεράνη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.