Το Ιράν ύψωσε το κόκκινο λάβαρο της εκδίκησης – ΒΙΝΤΕΟ

Το Ιράν ξεκαθάρισε ότι θα εκδικηθεί για τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η εγκληματική επίθεση στον Σουλεϊμανί είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος στη δυτική Ασία. Οι ΗΠΑ δεν θα αποδράσουν εύκολα από τις συνέπειες αυτού του λανθασμένου υπολογισμού», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν προσθέτοντας ότι η Τεχεράνη θα εκδικηθεί για τον θάνατο του Υποστράτηγου Σουλεϊμανί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος».

Ακολούθησε η απειλή του διαδόχου του Κασέμ Σουλεϊμανί, του Εσμαΐλ Καανί κατά των Αμερικανών. Όπως μετέδωσε το Al Jazeera, ο Καανί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υποστήριξε ότι αναμένει να δει πολλά πτώματα Αμερικανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Και το Σάββατο μέλη της Δύναμης Κουντς, στην οποία ήταν διοικητής ο Κασέμ Σουλεϊμανί, ύψωσαν το κόκκινο λάβαρο στην οροφή του τεμένους Jamkaran, το οποίο μεταφράζεται ως μήνυμα πως είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ως εκδίκηση για τον θάνατο του Ιρανού υποστράτηγου.

 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.