Λιβύη: Τι είπε ο Τραμπ στον Ερντογάν

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα. Ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε ότι η εξωτερική παρέμβαση περιπλέκει την κατάσταση στη Λιβύη», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος σχετικά με την επικοινωνία που είχαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών έγινε λίγες ώρες έπειτα από την έγκριση –από την τουρκική βουλή- του νομοσχεδίου, που προβλέπει την αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Τούρκος Πρόεδρος συμφώνησαν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, μία ημέρα έπειτα από την επίθεση από συριακές δυνάμεις με πυραύλους που έπληξαν σχολείο στη συριακή επαρχία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άμαχοι.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ, στη Συρία, για την προστασία των αμάχων», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.