Σύρος Πρέσβης στον ΟΗΕ: Τουρκία και Κατάρ διέθεσαν 137 δισ. για την υποστήριξη των τζιχαντιστών

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, δρ. Μπασάρ Τζααφάρι, κατηγόρησε την Τουρκία και το Κατάρ ότι διαθέτουν δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίζουν την τρομοκρατία στο εσωτερικό της Συρίας.

Μιλώντας στη Γ.Σ. του ΟΗΕ προχθές Σάββατο, ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ ανέφερε ότι «η ανάμιξη του καταριανού καθεστώτος και του τουρκικού στην τρομοκρατία αποκαλύφθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Τζασίμ, σε περίπτωση που ο πρέσβης του Κατάρ αγνοεί το όνομα του πρώην πρωθυπουργού του.

»Αυτό το άτομο εμφανίστηκε στην Qatari TV και δήλωσε ότι το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία διέθεσαν 137 δισ. δολάρια για να υπονομεύσουν τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας».

Ο Μπασάρ Τζααφάρι υπογράμμισε ότι αυτή η σημαντική μαρτυρία πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν, προσθέτοντας ότι «άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι το καταριανό καθεστώς χρηματοδότησε τους τρομοκράτες που είχαν αναπτυχθεί (2014) στην περιοχή του Γκολάν για να αφήσουν ελεύθερους του κυονόκρανους που είχαν συλλάβει, όπου το Κατάρ πλήρωσε 50 εκ. δολάρια λύτρα σε αυτούς τους εγκληματίες και αυτή η πληρωμή έγινε κατά παραβίαση του νόμου του Συμβουλίου Ασφαλείας, που απαγορεύει στα μέλη του ΟΗΕ να πληρώνουν λύτρα σε τρομοκράτες».

Το καταριανό καθεστώς θεωρεί ότι είναι υπεράνω των συνεπειών του διεθνούς νόμου, τόνισε ο Τζααφάρι, «κάνοντας λάθος επειδή θα το τιμωρήσουμε, αυτό το καθεστώς που ακόμα υποστηρίζει το Μέτωπο Αλ Νούσρα (σ.σ. συριακή Αλ Κάιντα, έχει μετονομαστεί σε Ταχρίρ Αλ Σαμ) στην Ιντλίμπ».

Υποστηρίζουν τα ισλαμικά κινήματα για να υπονομεύσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στον αραβικό και τον ισλαμικό κόσμο, είπε ο Σύρος πρέσβης στον ΟΗΕ.

Απευθυνόμενος δε στον Καταριανό πρέσβη στον ΟΗΕ, του είπε ότι «η ημέρα της τιμωρίας πλησιάζει» και τον παρότρυνε να μεταφέρει το μήνυμα αυτό στους αξιωματούχους του καθεστώτος σπόνσορα της τρομοκρατίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.