ΚΙΤΡΙΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ διαδηλώνουν στο Βέλγιο! – video

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, εκατοντάδες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές σε όλο το Βέλγιο, ενώ περισσότερες από 260 προέρχονταν από τους χώρους της μεταλλουργίας και της υφαντουργίας.

Στις Βρυξέλλες πάνω από χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων στο Βέλγιο και βροντοφώναξαν συνθήματα κατά της ακρίβειας. Το ίδιο συνέβη και στη Ναμίρ στη Βαλλονία, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της τοπικής εργοδοτικής ομοσπονδίας.

Οι διαδηλώσεις στο Βέλγιο διεξάγονται ύστερα από πρωτοβουλία τριών συνδικάτων του FGTB (σοσιαλιστικό), CSC (χριστιανιικό) CGSLB (φιλελεύθερο) και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς σε αρκετά μέρη διακόπηκε.

Τα συνδικάτα στο Βέλγιο διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και να υπάρξει καλύτερη μελέτη στον υπολογισμό των συντάξεων, ενώ ζητούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την μεταρρύθμιση που ψήφισε το 2016.

Το FGTB, το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας, υπολογίζει πως οι Βέλγοι εργάτες έχουν χάσει το 2,3% της αγοραστικής τους δύναμης τα τρία τελευταία χρόνια, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός του Βελγίου δηλώνει πως οι μεταρρυθμίσεις του έχουν οδηγήσει στη δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν σε όλη την χώρα ενώ διαδηλωτές με τα χρώματα των συνδικάτων, κόκκινο και πράσινο, ενώθηκαν με αυτούς από τα “κίτρινα γιλέκα” σε πολλά οδοφράγματα, σύμφωνα με το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο RTBF. Μάλιστα στις Βρυξέλλες διαδηλωτές εκτόξευσαν αυγά και άλλα αντικείμενα στην πρόσοψη κτιρίων καθώς και κόκκινη μπογιά.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.