Ο καβγάς Γιούνκερ-Μέι στη Σύνοδο Κορυφής – ΒΙΝΤΕΟ

Αν και ο ήχος ήταν κλειστός, οι κάμερες κατέγραψαν καρέ καρέ την έντονη αντιπαράθεση που είχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε επιτεθεί κατά της πρωθυπουργού της Βρετανίας, το βράδυ της Πέμπτης, αποκαλώντας “νεφελώδεις ασαφείς” τις απαιτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου

The PM - wielding her handbag - was seen locked in a tense standoff with the EU commission chief as the second day of the summit gets under way in Brussels

Διαβάζοντας τα χείλη και τη γλώσσα του σώματος οι ειδικοί διαπιστώνουν ότι υπήρξε ένταση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς. Η Τερέζα Μέι κρατά την τσάντα της ενώ το πρόσωπό της δείχνει τη δυσαρέσκειά της. “Πώς με αποκάλεσες; Με είπες διαταραγμένη; Ναι με είπες!” επέμενε ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν της κρατά τον ώμο προσπαθώντας να καταπραΰνει την οργή της με το μειλίχιο ύφος του.

Theresa May was grim-faced at the EU summit venue in Brussels today as she endured another bruising round of talks

Ωστόσο, δεν έδειξε να τα καταφέρνει καλά καθώς η Μέι αποχωρεί λίγο αργότερα εκνευρισμένη. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήλπιζε να λάβει περισσότερες «νομικά δεσμευτικές» παραχωρήσεις από τους ηγέτες της ΕΕ σε σχέση με το ιρλανδικό σύστημα ασφάλειας των συνόρων.

Το βίντεο από την Daily Mail:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.