BREXIT: ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 7 ευρώ για να ταξιδέψουν στην ΕΕ χωρίς βίζα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι οι Bρετανοί πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν για να επισκεφτούν την Ευρώπη μετά το Brexit, μόλις, δηλαδή, οι νόμοι της ΕΕ για  ελεύθερη κυκλοφορία δεν θα ισχύουν πλέον.

Εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώνουν 7 ευρώ για να λάβουν έγκριση να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, υπό την προϋπόθεση ότι το Λονδίνο θα κλείσει μια συμφωνία «διαζυγίου» με το μπλοκ.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΕ σχεδιάζει ένα ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα απαλλαγής από τη βίζα που θα έχει ισχύ για τρία χρόνια προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια από την τρομοκρατία και το λαθρεμπόριο.

Η Κομισιόν πρότεινε να εξαιρεθεί η Βρετανία από τη βίζα, υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν σε μια συμφωνία για το Brexit προτού λήξει η προθεσμία για το Brexit, στις 29 Μαρτίου του 2019.

Το νέο σύστημα της ΕΕ, ή ΕΤΙAS, θα είναι παρόμοιο με το ESTA που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ και θα εφαρμόζεται σε χώρες, οι πολίτες των οποίων θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη χωρίς βίζα.

Το τέλος δεν θα ισχύει για τους ταξιδιώτες κάτω των 18 ετών και τους άνω των 70 ετών.

Οι Βρετανοί θα πρέπει να πληρώνουν το τέλος αυτό και για χώρες οι οποίες είναι εκτός ΕΕ, αλλά μέσα στη συνθήκη Σένγκεν, όπως οι Νορβηγία, Ισλανδία, Ελβετία και Λιχτενστάιν.

Αντίθετα, το νέο σύστημα δεν θα καλύπτει κράτη της ΕΕ που δεν βρίσκονται στη Σένγκεν, όπως η Ιρλανδία.

Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.