ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΡΙΤΟ φύλο στη Γερμανία

Στο https://www.efsyn.gr διαβάσαμε:

budestag.jpg Κατατίθεται σήμερα στο γερμανικό Κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) προς υπερψήφιση η παράταση του ελληνικού προγράμματος. REUTERS 14.12.2018, 12:00 | Ετικέτες:  Γερμανία, Βουλή, δικαστήρια, ανθρώπινα δικαιώματα Συντάκτης:  efsyn.gr

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε αργά χθες βράδυ την επιλογή του τρίτου φύλου αναγνωρίζοντας την ύπαρξη του, πέραν του θηλυκού και του αρσενικού.

Η κυβέρνηση στο Βερολίνου έφερε το θέμα στη Μπούντεσταγκ μετά από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Γερμανίας πέρυσι, που προέβλεπε ότι θα πρέπει να επιτρέπεται στους πολίτες να έχουν αυτή τη δυνατότητα.

To ομοσπονδιακό δικαστήριο καλούσε τις αρχές μέχρι το τέλος του 2018 να δημιουργήσει τις νομικές προϋποθέσεις για μια νέα ρύθμιση, καθώς μέχρι τώρα μόνο επιλογή που ήταν να μείνει κενό το πεδίο του φύλου στα μητρώα.

Η υπόθεση ξεκίνησε από ένα διεμυφλικό άτομο, που όταν γεννήθηκε είχε καταγραφεί ως γυναίκα αλλά ζήτησε να αλλάξει την ταυτότητα του φύλου του σε «άλλο» ή «τρανς».

Ακτιβιστές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή δεν αρκεί σημειώνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται η προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού για την αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tην ουδέτερη έκφραση φύλου υιοθετεί o Καναδάς Το τρίτο φύλο είναι εδώ(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.