ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ» ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ: Αποτυπώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανονατοϊκά σχέδια

«Ο “στρατηγικός διάλογος” ανάμεσα στις κυβερνήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ αποτελεί ένα μνημείο που αποτυπώνει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναδεικνύεται ως ο καλύτερος συνέταιρος των ΗΠΑ, στην περιοχή: Προωθεί με συνέπεια τους σχεδιασμούς για την ισχυροποίηση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Αν. Μεσόγειο, με στόχο την αποδυνάμωση της επιρροής της Ρωσίας. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ενισχύει κι επεκτείνει τις αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Συμμετέχει στη λεγόμενη εκστρατεία “κατά της τρομοκρατίας” που αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια το όχημα για επεμβάσεις και πολέμους εναντίον χωρών και λαών της περιοχής. Προωθεί στενότερη συνεργασία με κράτη – τρομοκράτες, όπως το Ισραήλ».

Διαβάστε περισσότερα στο real.gr

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.