ΦΑΡΑΤΖ: ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ της βρετανικής διπλωματίας

Η ανικανότητα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει παραχωρήσεις από τους ηγέτες της ΕΕ την Πέμπτη αποκάλυψε την πλήρη αποτυχία της βρετανικής διπλωματίας, δήλωσε ο πρώην ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ.

“Θεωρώ ότι αυτό που είδατε χθες το βράδυ ήταν η απόλυτη αποτυχία της βρετανικής διαπραγματευτικής θέσης να αποκαλύπτεται”, δήλωσε σήμερα ο ένθερμος υποστηρικτής του Brexit Φάρατζ στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

Η Τερέζα Μέι ζήτησε κατά την χθεσινή Σύνοδο Κορυφής για το Brexit από τους 27 ομολόγους της περισσότερες «νομικές και πολιτικές» εγγυήσεις για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

Η Μέι απευθύνθηκε το βράδυ της Πέμπτης στους ευρωπαίους ομολόγους της και αναφέρθηκε στις «δυσκολίες» που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά της το βρετανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη συμφωνία που κλείστηκε ανάμεσα στο ΗΒ και την ΕΕ ζητώντας τους «επιπρόσθετες εγγυήσεις», σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Πηγή: http://www.nooz.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.