«Βόμβα» από το Bloomberg: Σύροι αντάρτες ενισχύουν την κυβέρνηση της Τρίπολης

Η Τουρκία προετοιμάζεται να αναπτύξει στρατεύματα και ναυτικές δυνάμεις για να στηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, έπειτα από το αίτημα που κατέθεσε η δεύτερη για την παροχή στρατιωτικής στήριξης από «αέρα, ξηρά και θάλασσα».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, όμως, στη μάχη κατά του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ η Άγκυρα θα επιστρατεύσει και Σύρους αντάρτες, οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων κατά την εισβολή στη βόρεια Συρία.

Το Bloomberg, επικαλούμενο ανώτερο αξιωματούχο της Τουρκίας, σημειώνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να στείλει πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της για να «προστατεύσει» την Τρίπολη, την ώρα που στελέχη του στρατού της εκπαιδεύουν και συντονίζουν τις δυνάμεις του Πρωθυπουργού Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Ταυτόχρονα, ομάδες ανταρτών που βρέθηκαν στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων στην εισβολή στη βόρεια Συρία αναμένεται να ενισχύσουν την κυβέρνηση της Τρίπολης, όπως επιβεβαίωσε στο Bloomberg ένας δεύτερος αξιωματούχους στη Λιβύη. Και οι δύο που μίλησαν στο Bloomberg ζήτησαν να παραμείνει κρυφή η «ταυτότητά» τους.

Όπως, μάλιστα, σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα η κυβέρνηση της Λιβύης αρχικά ήταν αντίθετη στην ιδέα μίας τέτοιας ανάπτυξης, αλλά τελικά την αποδέχθηκε, καθώς οι δυνάμεις του Χαφτάρ άρχισαν να προχωρούν στην Τρίπολη.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να βοηθούν τον Χαφτάρ η βαθύτερη συμμετοχή της Τουρκίας στη Λιβύη θα μπορούσε να περιπλέξεις τις διεθνείς προσπάθειες για να τερματιστούν οι συγκρούσεις στη χώρα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.