Ο τυφώνας Φανφόν σάρωσε τις Φιλιππίνες: Νεκροί, πλημμυρισμένα χωριά και κατεστραμμένα σπίτια

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις Φιλιππίνες εξαιτίας του πλήγματος του τυφώνα Φανφόν στη νησιωτική χώρα την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.
Αξιωματούχοι της υπηρεσίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών έδωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόν τον πρώτο απολογισμό διευκρινίζοντας ότι αφορά το κεντρικό τμήμα του αρχιπελάγους. Ο τυφώνας αυτός, που έπληξε τις ακτές των κεντρικών Φιλιππίνων το βράδυ της Τρίτης, είχε επίσης αποτέλεσμα να προκληθούν μεγάλες υλικές ζημιές: σπίτια καταστράφηκαν και χωριά πλημμύρισαν. Πολλοί πολίτες των Φιλιππίνων, όπου η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων είναι καθολικοί, αναγκάστηκαν να περάσουν την παραμονή ή/και την ημέρα των Χριστουγέννων κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους ή σε καταφύγια ή αποκλεισμένοι σε λιμάνια μακριά από τις εστίες τους λόγω της αναστολής πολλών ακτοπλοϊκών συνδέσεων.
ΕΡΑ
Ακυρώθηκαν δεκάδες δρομολόγια πλοίων και πτήσεις αεροσκαφών. Αν και ήταν λιγότερο ισχυρός, ο Φανφόν ακολούθησε λίγο-πολύ την πορεία του τυφώνα Χαϊγιάν, του πιο καταστροφικού που έχει καταγραφεί στη χώρα, ο οποίος είχε αφήσει πίσω του 7.300 νεκρούς και αγνοούμενους το 2013, πλήττοντας κυρίως την πόλη Τακλομπάν.
ΕΡΑ
ΕΡΑ
ΕΡΑ
Ο τυφώνας, ο οποίος σταδιακά εξασθενίζει, απομακρύνεται σιγά-σιγά από τη χώρα, ενημέρωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.