Παίζει τα ρέστα της η Τουρκία στην άμυνα και στις στρατιωτικές ανάγκες

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης για το 2020, ο οποίος περιλαμβάνει αυξημένες αμυντικές δαπάνες και προβλέπει δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 138,9 δισ. Λιρών (23,4 δισ. Δολάρια).
Ο προϋπολογισμός για το 2020, τον οποίο παρουσίασε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ψηφίστηκε με 329 ψήφους υπέρ και 159 ψήφοι κατά, επίσης προβλέπει αύξηση των δαπανών για την υγεία και την εκπαίδευση και προβλέπει αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού. Περιλαμβάνει επίσης αυξημένες δαπάνες για αμυντικά έργα και στρατιωτικές ανάγκες.
Το 2019, η κυβέρνηση προβλέπει ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους θα ανέλθει σε 80,6 δισεκατομμύρια λίρες. Ο υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak δήλωσε τον Ιούλιο ότι η σχέση του ελλείμματος του προϋπολογισμού του 2019 προς το ΑΕΠ θα είναι κάτω από το 3%, παρά την επιβράδυνση του εισοδήματος.
Τον Σεπτέμβριο, η Τουρκία αύξησε τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη σε ένα φιλόδοξο 5% για το 2020 και μείωσε τις προοπτικές του πληθωρισμού σε 8,5%, καθώς η κυβέρνηση σχεδίαζε μια σχετικά γρήγορη ανάκαμψη από την ύφεση.
Σε μια παρουσίαση που περιγράφει λεπτομερώς το οικονομικό σχέδιο, ο Albayrak, ο γιος του προέδρου Tayyip Erdogan, δήλωσε τότε ότι ο προϋπολογισμός θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση αυτού που ονομάζεται μετασχηματισμός της οικονομίας με βάση την παραγωγή.
Ο Ερντογάν, ο οποίος δημοσίευσε ένα ηχητικό μήνυμα στα κοινωνικά μέσα αφότου το κοινοβούλιο ψήφισε τον προϋπολογισμό του 2020, δήλωσε ότι η κίνηση ήταν ένα βασικό βήμα για την επίτευξη των στόχων της κυβέρνησής του για την Τουρκία το 2023.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.