ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΙΜΟΥΖΙΝΑΣ της Uber στη Γερμανία

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας αποφάσισε την Πέμπτη ότι η υπηρεσία παροχής λιμουζίνας από την Uber ήταν παράνομη.

Η υπηρεσία έχει σταματήσει τη λειτουργία της από το 2014, ωστόσο το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, βγάζοντας την τελική του απόφαση, στήριξε αποφάσεις κατώτερου δικαστηρίου υπέρ εταιρείας ταξί του Βερολίνου, η οποία υποστήριζε ότι η υπηρεσία Uber Black παραβίαζε τους γερμανικούς νόμους ενοικίασης αυτοκινήτων.

«Η απόφαση δεν έχει καμία επίπτωση στις τρέχουσες υπηρεσίες μας στη Γερμανία καθώς έχουμε αλλάξει το λειτουργικό μοντέλο μας, πριν από τέσσερα χρόνια», σχολίασε η Uber.

Η Uber είχε διαμάχες με ρυθμιστικές αρχές, δικαστήρια και οδηγούς παγκοσμίως. Όπως μεταδίδει το Reuters, στη Βρετανία, η εταιρεία είναι σε μακροχρόνια νομική διαμάχη για το αν οι οδηγοί της πρέπει να έχουν δικαιώματα εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένου του κατώτατου μισθού. Η επιχείρηση υποστηρίζει ότι οι οδηγοί είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Στη γερμανική περίπτωση, δύο κατώτερα δικαστήρια είχαν απαγορεύσει την Uber Black, βασιζόμενα στην καταγγελία της εταιρείας ταξί, σύμφωνα με την οποία η λειτουργία της θα πρέπει να καλύπτεται από νόμους που αφορούν τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Κι αυτό απαιτεί να επιστρέφεται το αυτοκίνητο τη βάση του, μετά από κάθε διαδρομή και μετά να εκχωρείται στους πελάτες. Τα ταξί σε αντίθεση επιτρέπεται να παίρνουν κούρσες άμεσα.

Σήμερα η Uber λειτουργεί σε τέσσερις πόλεις –το Βερολίνο, το Μόναχο, τη Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ- και σημειώνει ότι είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τους νόμους.

Καθιερώνοντας μία σημαντική αρχή, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Uber υπόκειται στη γερμανική νομοθεσία για τις μεταφορές, απορρίπτοντας τα επιχειρήματα ότι πρέπει να ισχύουν οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την παροχή υπηρεσιών.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.