ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΣΤΕΡΛΙΝΑ ΜΕ το βλέμμα στις Βρυξέλλες

Κρατάει τα χθεσινά κέρδη της η στερλίνα, μετά την πολιτική επιβίωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της.

Η βρετανική λίρα διαμορφώνεται στο 1,2625 δολάριο, εν αναμονή της σημερινής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και των συναντήσεων της Μέι με τους ευρωπαίους ηγέτες.

Εγγραφο έξι σημείων της ΕΕ που δημοσιεύει το Reuters αναφέρει ότι το μπλοκ δεν είναι ανοιχτό σε νέα διαπραγμάτευση, αλλά είναι έτοιμο να εξετάσει την παροχή διαβεβαιώσεων – κυρίως για το δύσκολο θέμα των ιρλανδικών συνόρων και του backstop.

Το ευρώ, με ήπιες θετικές κινήσεις, κυμαίνεται στο $1,1371 εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των νέων αποφάσεων της για τη νομισματική πολιτική.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν (+0,16%) στα 113,44 γεν ανά δολάριο, ενώ ο δείκτης δολαρίου –έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- κινείται ανοδικά λιγότερο από 0,1%, στα 97,07.

Πηγή: https://www.euro2day.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.