ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ: ΜΗΝ κατεβείτε στους δρόμους – Κίνδυνος τρομοκρατικού χτυπήματος

Η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει προς το παρόν να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων το Σάββατο, ωστόσο απευθύνει έκκληση για την επικράτηση της λογικής μετά την επίθεση στο Στρασβούργο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό, ζητώντας να μη πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη κινητοποίηση.

«Δεν είναι λογικό να γίνουν διαδηλώσεις, διότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δοκιμασθεί πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες και με δεδομένη την επίθεση στο Στρασβούργο, θα ήταν προτιμότερο αυτό το Σάββατο καθένας να έχει τη δυνατότητα, ήσυχα, να αφιερωθεί στις δραστηριότητες ενός Σαββάτου πριν από τις οικογενειακές γιορτές του τέλους του έτους, παρά να πάει να διαδηλώσει και να θέσει και πάλι σε δοκιμασία τις δυνάμεις ασφαλείας» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Στρασβούργο. Υπάρχουν φόβοι νέας επίθεσης στο Παρίσι ή άλλη πόλη, την ώρα που θα διαδηλώνει στους δρόμους.

«Το κίνημα πρέπει να σταματήσει» ανέφερε την Τετάρτη η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλς Μπελουμπέρ, στον απόηχο των όσων εκτυλίχθηκαν στο Στρασβούργο και των «παροχών» που έδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού του διαγγέλματος.

«Δεν είναι δική μας δουλειά, όμως, να πούμε αν ένα κίνημα πρέπει να σταματήσει ή όχι» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε την κίνησή της, βάζοντας στο τραπέζι ότι απαιτείται για την έναρξη ενός διαλόγου.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.