Ο Ερντογάν ζήτησε λεφτά και από τις μουσουλμανικές χώρες – «Νταβατζής» δύσης και ανατολής

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως 50.000 άνθρωποι μεταναστεύουν από τη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ στην Τουρκία και κατήγγειλε τις μουσουλμανικές χώρες ότι δεν υποστηρίζουν τα σχέδιά του για επανεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες περιοχές της βόρειας Συρίας.

Αυτό που δεν λέει είναι ότι η επαρχία της Ιντλίμπ τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών οργανώσεων της Αλ Κάιντα και φιλοτουρκικών ένοπλων ομάδων, με την Τουρκία να έχει αναπτύξει στρατό στην Ιντλίμπ θέτοντάς την υπό την αιγίδα της. Άρα, αφού κατέχει κατά κάποιο τρόπο την Ιντλίμπ γιατί φεύγει από αυτή κόσμος;

Μήπως πρόκειται για οπαδούς των τζιχαντιστών που φοβούνται ανακατάληψη της Ιντλίμπ από τον συριακό στρατό και φεύγουν νωρίτερα για να μη βρεθούν να τρέχουν την τελευταία στιγμή;

Μήπως πρόκειται για πληθυσμό που ο ίδιος σκόπιμα μετακινεί για να εκβιάσει;

Και γιατί ενώ φεύγουν από την Ιντλίμπ δεν περνάνε στη γειτονική τουρκοκρατούμενη περιοχή της Εφρίν στη βορειοδυτική Συρία αλλά περνάνε στο έδαφος της Τουρκίας.

Να πούμε ότι οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα δεν επιτρέπουν σε αμάχους από την Ιντλίμπ να περάσουν σε υπό κυβερνητικό έλεγχο εδάφη της Συρίας και τους ωθούν σε μετανάστευση προς Τουρκία και Δύση.

Πόσο ψέμματα ακόμα θα αραδιάσει αυτός ο ημιπαράφρονας ισλαμιστής για να αρμέξει χρήματα από ξένες χώρες;

Δεν του φτάνει που εκβιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση για χρήματα με το προσφυγικό, τώρα άρχισε να ζητά λεφτά και από τους μουσουλμάνους; Προφανώς. Ακόρεστος στο χρήμα, άπληστος, αμετροεπής λούστρος της Κωνσταντινούπολης.

Μιλώντας στη Μαλαισία, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι διεθνείς δυνάμεις ενδιαφέρονται περισσότερο για την αποστολή όπλων στη Συρία από το να υποστηρίξουν τα σχέδια της Τουρκίας να εγκαθιδρύσει μια «ζώνη ασφαλείας» όπου η Άγκυρα σκοπεύει να εγκαταστήσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες αφού εκκαθαρίσει την περιοχή από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Στη λεγόμενη «ζώνη ασφαλείας» ο Ερντογάν εγκαθιστά ισλαμιστές πρόσφυγες, Τουρκμένους (τουρκική φυλή της Συρίας) και Τουρκομογγόλους που φέρνει από την κεντρική Ασία και τη δυτική Κίνα.

Κάνει εποικισμό, όπως και στη βόρεια Κύπρο, με στόχο την τουρκοποίηση της βόρειας Συρίας, τον εκτοπισμό των Κούρδων και την ίδρυση ψευδοκράτους στα τουρκοκρατούμενα εδάφη.

Τα ανθρωπιστικά που αναφέρει είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ο Τούρκος χτίζει τη νέα οθωμανική του αυτοκρατορία τηρώντας τα σύνορα του Όρκου του Έθνους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.