ΗΠΑ: Ο Ιησούς είχε πιο δίκαιη δίκη από τον Τραμπ, δηλώνει Ρεπουμπλικάνος βουλευτής

Ένας Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από την Τζόρτζια είπε σήμερα, ενόψει της ψηφοφορίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης των ερευνών του Κογκρέσου ότι ο Ιησούς έτυχε πιο δίκαιης δίκης από τον Αμερικανό πρόεδρο πριν από τη σταύρωσή του.

«Όταν ο Ιησούς κατηγορήθηκε εσφαλμένα για προδοσία, ο Πόντιος Πιλάτος του έδωσε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τους κατηγόρους του», είπε ο Μπάρι Λούντερμιλκ στην παρέμβασή του στη Βουλή. «Σε εκείνη την παρωδία δίκης, ο Πόντιος Πιλάτος παραχώρησε στον Ιησού περισσότερα δικαιώματα απ’ όσα έδωσαν οι Δημοκρατικοί σ’ αυτόν τον πρόεδρο σ’ αυτήν τη διαδικασία», συνέχισε.
Ο Λούντερμιλκ, ένας συντηρητικός Ρεπουμπλικάνος που εξελέγη για πρώτη φορά στη Βουλή το 2014, έκανε αυτό το σχόλιο κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από την ψηφοφορία. Εκπροσωπεί μια περιφέρεια στην Ατλάντα που ψηφίζει κατά παράδοση το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Είναι Βαπτιστής και έχει γράψει το βιβλίο «Και μετά προσευχήθηκαν», όπου περιγράφει ιστορικές προσωπικότητες των ΗΠΑ ενώ προσεύχονται.

Ο Λούντερμιλκ δεν είναι ο μοναδικός Ρεπουμπλικάνος που παραλλήλισε τη σημερινή διαδικασία με ιστορικές δίκες. Ο ίδιος ο Τραμπ, στην οργισμένη εξασέλιδη επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόζι υποστήριξε ότι όσοι κατηγορήθηκαν στις δίκες των μαγισσών του Σάλεμ είχαν πιο δίκαιη δίκη από τον ίδιο.
Οι Δίκες των Μαγισσών του Σάλεμ έγιναν στη Μασαχουσέτη τον 17ο αιώνα. Περίπου 20 άνθρωποι εκτελέστηκαν –κατά κύριο λόγο απαγχονίστηκαν– σύμφωνα με τους ιστορικούς, κατηγορούμενοι για μαγεία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.