ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ “ΡΟΜΠΟΤ-ΥΠΕΡΟΠΛΟ” ΗΤΑΝ τελικά ένας τύπος με στολή

Ένα… ιδιαίτερο ρομπότ παρουσιάστηκε στο έκτο φόρουμ επαγγελματικού προσανατολισμού που διεξήχθη στην πόλη Yaroslavl στη Ρωσία, στο οποίο έλαβαν μέρος 500 μαθητές και 150 καθηγητές από όλη τη χώρα.

Την πρώτη μέρα του φόρουμ κατά την οποία μίλησαν έξι διακεκριμένοι Ρώσοι καθηγητές σχετικά με το επαγγελματικό μέλλον των νέων στις τεχνολογικές εξελίξεις, εμφανίστηκε το εν λόγω “ανδροειδές” ρομπότ εν είδει επίδειξης.

Αμέσως τα δυτικά media μετέδωσαν πως επρόκειτο για ένα τεχνολογικό “υπερόπλο” της κυβέρνησης Πούτιν, ένα “τεχνολογικό θαύμα με επαυξημένες ικανότητες” και πάει λέγοντας. Ωστόσο, μια πιο προσεκτική παρατήρηση που έκανε ο Independent, κατέληξε στο συμπέρασμα πως το συγκεκριμένο “ρομπότ”, ήταν τελικά ένας άνδρας με στολή.

Η φωτογραφία όπου εικονίζεται ο σβέρκος του ντυμένου άνδρα ως ρομπότ:

Και βίντεο από την εκδήλωση:

Το ζήτημα είναι πως οι ίδιες οι ρωσικές αρχές ουδέποτε ανακοίνωσαν πως παρουσίασαν ένα νέο ρομπότ, αλλά στην ουσία επρόκειτο για μια “μασκότ” που χρησιμοποιήθηκε για να κάνει πιο παραστατική την όλη παρουσίαση.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.