ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΩΑΝΝΗ του Θεού» και το πρώτο σεξουαλικό σκάνδαλο #MeToo

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία από τις κατηγορίες 200 γυναικών κατά ενός από τον πιο διάσημων πνευματικών θεραπευτών της χώρας στο πρώτο σκάνδαλο #MeToo στη χώρα του καφέ.

Ο 76χρονος Ζοάο Τεχέιρα ντε Φαρία που είναι γνωστός ως «ο Ιωάννης του Θεού» αρχικά κατηγορήθηκε ανοιχτά από τέσσερις γυναίκες την περασμένη Παρασκευή με τις εισαγγελικές αρχές να δέχονται «βροχή» αντίστοιχων καταγγελιών τα 24ωρα που ακολούθησαν.

Η μια από τις πέντε εισαγγελείς που ασχολούνται με την υπόθεση δήλωσε ότι ορισμένες από τις καταγγελίες είναι «ηλικίας άνω των 10 ετών» αλλά υπάρχουν και αρκετές που είναι «τωρινές».

Ένας δεύτερος εισαγγελέας είπε ότι στις καταγγελίες περιλαμβάνονται ισχυρισμοί για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση.

Από την πλευρά του ο ντε Φαρία αρνείται όλες τις κατηγορίες και κάνει λόγο για υστερία σε βάρος του.

Ο 76χρονος ξεκίνησε την καριέρα του το 1976 και έκτοτε έχει «θεραπεύσει» εκατοντάδες χιλιάδες Βραζιλιάνους που συρρέουν στην πόλη Αμπιντιάνια όπου είναι η έδρα του. Ανάμεσα στους επισκέπτες περιλαμβάνονται και αστέρες της TV, τραγουδιστές, ηθοποιοί αλλά και πολιτικοί όπως η Ντίλμα Ρούσεφ και Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Την πρώτη καταγγελία για τον ντε Φαρία έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή μια 34χρονη χορογράφος από την Ολλανδία, η Ζαχίρα Λίνεκε Μους, η οποία υποστήριξε ότι πριν από τέσσερα χρόνια όταν ζήτησε τη βοήθεια του 76χρονου για να θεραπεύσει ένα σεξουαλικό της τραύματα, ο ντε Φαρία την πήγε σε ένα δωμάτιο και την υποχρέωσε να του κάνει αυνανισμό ενώ όπως λέει σε μια άλλη περίπτωση ο ντε Φαρία τη βίασε.

Η Αμερικανίδα, Έιμι Μπίανκ, από την πλευρά της υποστήριξε ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’00 είδε με τα μάτια της μια γυναίκα να έχει πέσει στα γόνατα και να υποχρεώνεται σε στοματικό έρωτα από τον 76χρονο προσθέτοντας ότι όταν επιχείρησε να κάνει καταγγελία δέχθηκε απειλές για τη ζωή της.

Εκπρόσωπος του ντε Φαρία επανέλαβε την Τετάρτη ότι ο πελάτης της αρνείται τις κατηγορίες τονίζοντας ότι πρώτα θα έπρεπε να είχε γίνει έρευνα και μετά να γίνουν καταγγελίες σε τηλεοπτική μετάδοση….

Πηγή: https://www.protothema.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.