Ο Τζόνσον σνομπάρει το Νταβός – Δεν είναι προτεραιότητά του η «σαμπάνια με τους δισεκατομμυριούχους»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δεν θα παραστεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, στην Ελβετία, που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιανουαρίου και ούτε θα στείλει κάποιον από τους υπουργούς του, μεταδίδει σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

«Η προτεραιότητά μας είναι να απαντήσουμε στις προτεραιότητες των πολιτών, όχι η σαμπάνια με τους δισεκατομμυριούχους», ανέφερε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα Daily Mail.

Ο συντηρητικός ηγέτης απέσπασε συντριπτική νίκη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με τη συνδρομή, κυρίως, των ψηφοφόρων από λαϊκές περιοχές που παραδοσιακά ψήφισαν υπέρ των Εργατικών.

Μετά τη νίκη του, ο επικεφαλής των Τόρις διαβεβαίωσε ότι ηγείται μιας «κυβέρνησης των πολιτών» με στόχο να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Βρετανών σε ό,τι αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις υποδομές.

Ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε το Νταβός όταν ήταν δήμαρχος του Λονδίνου (2008-2016) για να προσελκύσει επενδύσεις.

Είχε περιγράψει το φόρουμ του Νταβός, μιλώντας στο BBC το 2013, ως μια «πλειάδα από εγώ που περιλαμβάνει γιγαντιαία όργια αμοιβαίων εκθειασμών», «όμως είναι πολύ σημαντικό, διότι συναντάτε εκεί ανθρώπους τους οποίους μπορείτε να παρακινήσετε να επενδύσουν».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.