ΠΕΝΘΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ επίθεση στο Στρασβούργο – «Σβήνει» ο Πύργος του Άιφελ

Ο Πύργος του Άιφελ θα βυθιστεί στο σκοτάδι αργότερα, στις 01.00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας, «ως φόρος τιμής στα θύματα της επίθεσης» που σημειώθηκε στο Στρασβούργο, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό στο Twitter.

Η Χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου θα παραμείνει κλειστή και αύριο Πέμπτη, με αφορμή την επίθεση όπως ανακοίνωσε ο δήμος. Ο δήμαρχος του Στρασβούργου Ρολάν Ρις είπε στο τηλεοπτικό κανάλι BFMTV ότι σύμφωνα με τον περιφερειάρχη του Κάτω Ρήνου, Ζαν-Λικ Μαρξ, “δεν πληρούνται οι συνθήκες ασφαλείας” για την επαναλειτουργία της αγοράς, κυρίως επειδή ο δράστης δεν έχει ακόμη συλληφθεί. Για τον λόγο αυτό “θέλει να την κρατήσουμε κλειστή για άλλες 24 ώρες”, πρόσθεσε.

Επίσης ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν σε δημόσιους χώρους, πλατείες και πάρκα.

Αντιθέτως, θα λειτουργήσουν κανονικά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και όλοι οι πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι.

«Βαθιά συγκλονισμένη» για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου δηλώνει η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά της προς τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπου και τονίζει την συμπαράσταση της Γερμανίας προς τον γαλλικό λαό.

«Θρηνούμε για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν τόσο απροσδόκητα και με τη σκέψη μας βρισκόμαστε κοντά στους τραυματίες και στους συγγενείς των θυμάτων», αναφέρει η κυρία Μέρκελ. «Εκ μέρους της κυβέρνησης, εκφράζω την βαθύτατη συμπάθειά μας στον γαλλικό λαό. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η Γερμανία στέκεται σταθερά στο πλευρό της Γαλλίας», καταλήγει η καγκελάριος.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.