Ισραηλινά F-16 «λόκαραν» με πυραύλους «Δαλιδά» το «Γιαβούζ» – «Έτσι θα σας βυθίσουμε»

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν γύρω, περικύκλωσαν, από ένα τουρκικό γεωτρύπανο κοντά στα χωρικά ύδατα της Κύπρου την Κυριακή, γράφει η «Jerusalem Post» επικαλούμενη ως πηγή της την ισραηλινή ιστοσελίδα «Mako News».

Η ενέργεια αυτή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με τη «JP», πιθανότατα πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στην παρενόχληση από τους Τούρκους πριν δύο εβδομάδες ισραηλινού ερευνητικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, που πραγματοποιούσε έρευνες σχετιζόμενες με την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed.

Η Jerusalem Post επισημαίνει ότι η Τουρκία «δεν έχει εξουσία στα ύδατα αυτά».

Στο ισραηλινό σκάφος επέβαιναν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο «Μπεν Γκουριόν» και ένας Κύπριος γεωλόγος και πραγματοποιούσαν έρευνες με άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Λογαριασμοί Μέσων και μιντιακών ακτιβιστών στο Twitter έγραψαν την Κυριακή ότι τα ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν ασκήσεις αεροπορικής επιδρομής με στόχο το πλωτό τουρκικό γεωτρύπανο «Yavuz» με πυραύλους «Δαλιδά» (Delilah cruise missiles).

Την Κυριακή επίσης βγήκε στην Ανατολική Μεσόγειο για έκτακτη άσκηση το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, στέλνοντας ηχηρό πολεμικό μήνυμα στους Τούρκους.

Η κεντρική φωτογραφία είναι αρχείου και όχι από το συγκεκριμένο περιστατικό.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.