Οι Ισραηλινοί μας δίδαξαν τι σημαίνει αποτροπή έναντι της Τουρκίας

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες για τις χαμηλές πτήσεις της ισραηλινής αεροπορίας πάνω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Γιαβούζ”, οι Ισραηλινοί φρόντισαν από το πρωί, χωρίς τυμπανοκρουσίες, να διαβιβάσουν το μήνυμά τους στους Τούρκους. Η “ασεβής” συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τούρκοι απέναντι στην Ελλάδα, που τους έχει καλομάθει, απλά δεν γίνεται αποδεκτή από το Ισραήλ.

Με πειστήριο την παρελθούσα συμπεριφορά τους, που αποτελεί την πιο αξιόπιστη αποτροπή, οι Ισραηλινοί φρόντισαν διά της αεροπορίας τους να διαμηνύσουν στους Τούρκους να μαζευτούν, αν δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν “παρατράγουδα”. Πρόκειται για το καλύτερο μάθημα στο πλήθος των γραμματιζούμενων και αγράμματων περί των διεθνών σχέσεων (σ.σ. κάτοχοι ή μη σχετικών διπλωμάτων) των Αθηνών που έχουν καταστήσει μέρος του DNA τους τον κατευνασμό των Τούρκων.

Διαμηνύοντας –ακόμα και σήμερα σε επίπεδο μάλιστα πρωθυπουργού– ότι ακόμα και να έχουμε θερμό επεισόδιο αυτό “θα ελεγχθεί”, δείχνουμε πως είτε δεν αντιλαμβανόμαστε πως παίζεται το παιχνίδι, είτε με τη μέθοδο της στρουθοκαμήλου, κάνουμε τα πάντα προσποιούμενοι στον εαυτό μας ότι τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς! Είναι λυπηρό για την Ελλάδα από τη μία πλευρά να εκπέμπει μήνυμα αποτροπής διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δήλωσε ότι “θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα” και λίγο μετά με λόγια του ιδίου, να διαβεβαιώνει ότι δεν θα χαθεί ο έλεγχος, αφήνοντας ασαφές εάν αυτό αφορά το εάν θα γίνει θερμό επεισόδιο, ή το τι συμβεί μετά από ένα θερμό επεισόδιο.

Πώς είναι δυνατό να μην καταλαβαίνουμε ότι και μόνο η ασαφής διατύπωση όσον αφορά το δεύτερο σκέλος αναιρεί το πρώτο μήνυμα. Να είναι σίγουρος ο Έλληνας πρωθυπουργός, ότι οι Τούρκοι επιτελείς, εισέπραξαν παρόμοιο μήνυμα με αυτό της εποχής των Ιμίων, όπως μεταφέρθηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Θεόδωρο Πάγκαλο! “Θέλετε να κάνουμε πόλεμο να έχουμε νεκρούς;”!

Αποτροπή μόνο για εσωτερική κατανάλωση

Δηλαδή, οποιοσδήποτε από εμάς, έχοντας μέση ευφυΐα, αυτό που αντιλαμβάνεται είναι πως αν θέλει να πετύχει τον στόχο του, αρκεί να απειλήσει αξιόπιστα με πόλεμο και εμείς θα κάνουμε πίσω διότι δεν επιθυμούμε νεκρούς. Δηλαδή, το να μην υπάρξουν νεκροί είναι υψηλότερη προτεραιότητα σε σχέση με το να προστατεύσουμε αυτό που αμφισβητεί η Τουρκία! Ξυπνήστε!

Μήπως λοιπόν έχουν δίκιο όσοι φωνάζουν εδώ και καιρό, ότι η ρητορική της Ελλάδας είναι αποτρεπτική μόνο προς το εσωτερικό, αλλά προς κάθε ενδιαφερόμενο στο εξωτερικό, το μήνυμα είναι κατά βάθος κατευναστικό; Πώς αλλιώς να ερμηνεύσεις τις αψυχολόγητες δηλώσεις διαφόρων επωνύμων, καθώς επίσης και αρθρογραφία σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ψηφιακά, όπου πλέον ανοιχτά προπαγανδίζεται η συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους;

Είναι μάλιστα τόσο αφελείς ορισμένοι, που δεν αντιλαμβάνονται ότι πραγματοποιούν ένα παράλογο “άλμα”. Ακόμα κι αν πούμε ναι στη συνεκμετάλλευση, τι ακριβώς θα συνεκμεταλλευθούμε; Αν δέχονται έτσι το τουρκικό bullying, στην ουσία “κλειδώνουμε” σε βάρος μας τις τουρκικές αμφισβητήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!

 Defence-Point.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.