Σε διπλο «ταμπλό» η Ιταλία: Κοινές ναυτικές ασκήσεις με την Τουρκία [Βίντεο]

Σε κοινές ασκήσεις με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προχώρησε  η ιταλική φρεγάτα ITS MARTINENGO, η αποστολή της οποίας είχε «διαφημιστεί» από ΜΜΕ της Ιταλίας αλλά και της χώρας μας ως μήνυμα της Ρώμη απέναντι στην Άγκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική φρεγάτα είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Λάρνακας την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, είχε επισκεφθεί το πλοίο, κατόπιν πρόσκλησης του Κυβερνήτη του.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η ιταλική εφημερίδα La Repubblica είχε αναφέρει ότι «Η Ιταλία απέστειλε στρατιωτικό πλοίο στην Κύπρο για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων». Στο ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν ότι «τις επόμενες ημέρες η Martinengo θα πάρει μέρος σε ασκήσεις με το ναυτικό φίλων χωρών. Πιθανώς, πρόκειται για την Ελλάδα και την Κύπρο. Το μήνυμα προς την Άγκυρα είναι σαφές: αν χρειάζεται να δείξουμε την σημαία μας, εμείς είμαστε έτοιμοι», υπογράμμιζε η εφημερίδα.

Χθες, Σάββατο, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσιεύοντας βίντεο και φωτογραφίες ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας το τουρκικό ναυτικό πραγματοποίησε κοινή άσκηση με την Ιταλία με την συμμετοχή της φρεγάτας ITS MARTINENGO.

 

Όπως αναφέρει το SigmaLive, η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν ενήμερη για την εν λόγω άσκηση, η οποία διευκρινίζεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε στην ΑΟΖ μας, πράγμα που έγινε ξεκάθαρο από πλευράς της Λευκωσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.