ΗΠΑ: ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ ΖΗΤΑ Ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ

Οι συνήγοροι του πρώην συμβούλου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, ο οποίος εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ζητούν “επιείκεια” για τον πελάτη τους, διαβεβαιώνοντας ότι “δεν του αξίζει” να φυλακιστεί επειδή είπε ψέματα για τις επαφές του με Ρώσους αξιωματούχους μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Ο Φλιν ήταν σύμβουλος του Τραμπ την περίοδο που ήταν ακόμη υποψήφιος για την προεδρία και αμέσως μετά διορίστηκε σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας, θέση στην οποία παρέμεινε μόνο για 22 ημέρες. Το 2017 παραδέχτηκε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI, κυρίως σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις του με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, τον Σεργκέι Κίσλιακ. Δέχτηκε επίσης να συνεργαστεί με τις δικαστικές αρχές.

Στα έγγραφα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του, ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης για τον Φλιν, στις 18 Δεκεμβρίου, ζητούν να αφεθεί ελεύθερος υπό επιτήρηση και να υποχρεωθεί σε κοινωφελή εργασία 200 ώρων, ποινή την οποία χαρακτηρίζουν “δίκαιη”. Συνοδεύουν μάλιστα το υπόμνημά τους, έκτασης 178 σελίδων, από περίπου 50 γραπτές καταθέσεις μαρτύρων, κατά κύριο λόγο στρατιωτικών, ενώ υπενθυμίζουν και την “εξαιρετική” θητεία του πρώην στρατηγού στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι και ο Ρόμπερτ Μιούλερ, ο ειδικός εισαγγελέας, αρμόδιος για την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, πρότεινε την περασμένη εβδομάδα να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο Φλιν, κάνοντας λόγο για την “ουσιαστική βοήθεια” που προσέφερε στις έρευνες των αρχών.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.