Ο μεγάλος στόχος του Ερντογάν για την επέκταση ενός ακραίου ριζοσπαστικού Ισλάμ σε Βαλκάνια και Αφρική

Ένας από τους μεγάλους στόχους του Ερντογάν είναι η δημιουργία ενός Ριζοσπαστικού Ισλάμ (Ακραίου) στην Τουρκία και την επέκταση του στα Βαλκάνια και την Αφρική.

Στην Τουρκία θα μπορέσει να ελέγξει τους μετριοπαθείς μουσουλμάνους, ενώ στις υπόλοιπες χώρες όπως Βοσνία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια, Αίγυπτο, Σουδάν, Σομαλία και Λιβύη, μέσω των θρησκευτικών ηγετών να κάνει πολιτικές παρεμβάσεις. Αυτή η πολιτική δεν έχει εφαρμογή μόνο στην Θράκη και ο λόγος δεν είναι άλλος από τους ίδιους μουσουλμάνους που είναι μακρυά και αντίθετοι με το ακραίο Ισλάμ

Μια τέτοια παρέμβαση έγινε από τον Μουφτή της Λιβύης , Αλ Σαντίκ Αλ Χαραγιαννί, ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την υπογραφή των μνημονίων Ερντογάν – Φαράζ για τα θαλάσσια σύνορα.

Στις ίδιες δηλώσεις σημείωσε πως είναι υπέρ της αποστολής Τουρκικών στρατευμάτων για την αντιμετώπιση του Χαφτάρ και των δυνάμεων του

Πηγή: viewdiplomacy.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.