ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ BARBAROS Η ΤΟΥΡΚΙΑ – Οι χάρτες με τις τουρκικές προκλήσεις

Πού στέλνει η Τουρκία το Barbaros για να στείλει μήνυμα κλιμάκωσης της έντασης που εδώ και μήνες “αυξομειώνει” στα ελληνοτουρκικά και στην Κύπρο; Οι χάρτες δείχνουν την περιοχή που σύμφωνα με τα όσα παράλογα υποστηρίζει η Άγκυρα, αποτελούν “τουρκική υφαλοκρηπίδα”.

Όπως σημειώνει το militaire.gr, η Τουρκία παίζει το “παιχνίδι” με τους χάρτες διαρκώς, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει “στο τραπέζι 100 για να πάρει τα 50”, πιέζοντας αν χρειαστεί και στρατιωτικά.

Το ερώτημα είναι τι θα πράξει η Ελλάδα με την παρουσία του Barbaros στην περιοχή. Θα το αντιμετωπίσει πιθανότατα όπως και στην κυπριακή ΑΟΖ. Με περιορισμένη αλλά δυναμική ναυτική παρουσία.

Το μεγάλο πρόβλημα για το οποίο θα κληθεί να πάρει αποφάσεις η ελληνική κυβέρνηση είναι τι θα κάνει αν η Τουρκία προχωρήσει παραπέρα και επιχειρήσει να ¨τρυπήσει” υφαλοκρηπίδα με γεωτρύπανο στην συγκεκριμένη περιοχή. Οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει και σχέδιο και απόφαση για να υλοποιηθεί.

Πού στέλνει το Barbaros η Τουρκία - Οι χάρτες με τις τουρκικές προκλήσεις Πού στέλνει το Barbaros η Τουρκία - Οι χάρτες με τις τουρκικές προκλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ MILITAIRE.GR:

“Δυστυχώς η Κύπρος είναι ακόμη μακριά”! Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κ.Γκίνης δεν “μασά τα λόγια του” και προειδοποιεί Σάλος στην Τουρκία από τον προϋπολογισμό που προβλέπει τεράστια αύξηση για τα έξοδα του Ερντογάν! Σαν Σήμερα: 2008 “φεύγει” ο Τάσσος Παπαδόπουλος(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.