Η Βουλή της Λιβύης καλεί όλους τους Άραβες να προετοιμαστούν για πόλεμο ενάντια την Τουρκία

Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης καταδίκασε σήμερα Τρίτη τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με την πρόθεσή του να στείλει τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη εάν ζητηθεί από τον τουρκικής καταγωγής πρωθυπουργό της ισλαμικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας Φαγιέζ Αλ Σαράτζ.

Η Επιτροπή αναφέρει σε επίσημη γραπτή δήλωσή της ότι καταδικάζει «με τον πιο ισχυρό τρόπο» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για τη Λιβύη και ζητά από τον Αραβικό Σύνδεσμο να ενεργοποιήσει το κοινό σύμφωνο αραβικής άμυνας, καθώς η Λιβύη είναι μέλος του Συνδέσμου.

«Η Λιβύη δεν θα είναι η πύλη για την επιστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον αραβικό κόσμο», αναφέρει η Επιτροπή, καλώντας τον Αραβικό Σύνδεσμο να συγκαλέσει «επείγουσα σύνοδο για να λάβει θέση για να αντιμετωπίσει την τουρκική εισβολή στη Λιβύη».

Η Επιτροπή δίνει επίσης εντολή στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) να πλήξει οποιαδήποτε κίνηση τουρκικών δυνάμεων στα λιβυκά χωρικά ύδατα, λιβυκό εναέριο χώρο και έδαφος.

Να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας ότι τη Βουλή υποστηρίζουν η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία.

Αυτό υποδηλώνει ότι πιθανόν η Βουλή εξέδωσε την ανακοίνωση κατόπιν συνεννόησης με τις προαναφερθείσες αραβικές χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.