Απειλές Ερντογάν: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη

Η Άγκυρα είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξει την κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Φάγεζ αλ-Σάρατζ, εάν της ζητηθεί, είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς έχει υπογραφεί στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

Σε σημερινές δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «αν η Λιβύη διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα, θα μπορέσουμε να στείλουμε (στρατιωτικό) προσωπικό μας, κυρίως καθώς έχουμε συνάψει μια στρατιωτική συμφωνία».

Χθες, ο Ερντογάν χαρακτήρισε «διεθνές σκάνδαλο» την απέλαση του Λίβυου πρέσβη από την Ελλάδα και τόνισε ότι η ««Ελλάδα θα πληρώσει το τίμημα για αυτές τις ενέργειες της διεθνώς». Όπως είπε, η Τουρκία και η Λιβύη μπορούν να πραγματοποιήσουν κοινές επιχειρήσεις έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο έπειτα από την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.

«Τα χέρια της Ελλάδας είναι δεμένα. Αυτό είναι που τους τρελαίνει», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμη να ανοίξει τον διάλογο με την Ελλάδα πριν σημειώσει ότι «πάντα τον έκλειναν».

Συμπλήρωσε πως η Τουρκία θα προμηθευτεί με ένα νέο πλοίο-γεωτρύπανο για να συνεχίσει τις ερευνητικές δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας πως θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις στην Μαύρη Θάλασσα και σε διεθνή ύδατα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.