ΗΠΑ: «Μοναχικός λύκος» ο Σαουδάραβας που επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στη Φλόριντα

Το FBI αντιμετωπίζει την επίθεση με τους πυροβολισμούς στη ναυτική βάση της Πενσακόλα στη Φλόριντα ως τρομοκρατική ενέργεια και ανακρίνει τους Σαουδάραβες φοιτητές που εκπαιδεύονταν μαζί με τον δράστη της επίθεσης στη βάση.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι o υποσμηναγός της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας ενήργησε μόνος την Παρασκευή όταν σκότωσε τρείς ανθρώπους και τραυμάτισε οκτώ στη βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Πενσακόλα της Φλόριντα, δήλωσε η επικεφαλής των ερευνών του FBI σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.

“Ο κύριος στόχος μας είναι να επιβεβαιώσουμε εάν ενήργησε μόνος του ή ήταν μέρος ενός μεγαλύτερου δικτύου”, δήλωσε η Ροχάς σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Το FBI εργάζεται “με την υπόθεση ότι αυτό ήταν τρομοκρατική ενέργεια”, τόνισε.

Η Ρέιτσελ Ροχάς, ειδική πράκτορας υπεύθυνη για το γραφείο του FBI στο Τζάκσονβιλ, δήλωσε ότι ο άνδρας που πυροβόλησε χρησιμοποίησε πιστόλι Glock 45, 9 χιλιοστών, που είχε αγοράσει νόμιμα.

“Αυτή την ώρα εκτιμάμε ότι υπήρξε ένας ένοπλος που διέπραξε αυτή την επίθεση και δεν έχουν γίνει συλλήψεις”, ανέφερε η Ροχάς σε συνέντευξη Τύπου.

“Εξετάζουμε πολύ προσεκτικά την υπόθεση για να ανακαλύψουμε το κίνητρό του και θα ζητούσα να επιδειχθεί υπομονή για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό”, είπε.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι ο ύποπτος ήταν μέλος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρισκόταν στη βάση στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στόχος του οποίου ήταν η ενίσχυση των δεσμών με τους ξένους συμμάχους.

Το FBI είπε ότι πρόκειται για τον δεύτερο υποσμηναγό Μοχάμεντ Σαΐντ Αλσαμράνι, 21 ετών.

Ένας βοηθός σερίφη πυροβόλησε θανάσιμα τον δράστη, δήλωσαν οι αρχές, δίνοντας τέλος στη δεύτερη αιματηρή επίθεση σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ μέσα σε μια εβδομάδα. Λίγο αργότερα, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας τηλεφώνησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και να δεσμευτεί για την υποστήριξη της χώρας του στην έρευνα.

Η Ροχάς είπε ότι υπήρχαν αρκετοί Σαουδάραβες σπουδαστές που ήταν κοντά στον σκοπευτή και που συνεργάζονται με τους ερευνητές.

«Ο Σαουδάραβας διοικητής τους, τούς έχει περιορίσει τη βάση, και η σαουδαραβική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να συνεργαστεί πλήρως στην έρευνά μας”, ανέφερε. “Ευχαριστώ το βασίλειο για τη δέσμευσή του για πλήρη και συνολική συνεργασία.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.