Ανεβάζει το θερμόμετρο η Βόρεια Κορέα: Το θέμα της αποπυρηνικοποίησης δεν υπάρχει για εμάς

Την προσπάθεια για διπλωματική νηνεμία διαταράσσουν νέες δηλώσεις από πλευράς Πιονγιάνγκ που φτάνουν ύστερα από τις συναντήσεις των δύο ηγετών Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο Αμερικανός πρόεδρος, μάλιστα, μετά τις πρόσφατες επαφές του με τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του παρουσίαζε ως κατόρθωμα την επίτευξη συνομιλιών για αποπυρηνικοποίηση.

Ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη δήλωσε, ωστόσο, ότι η αποπυρηνικοποίηση έχει ήδη τεθεί εκτός από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ και οι μακρές συνομιλίες με την Ουάσινγκτον δεν χρειάζονται.

Ο πρεσβευτής Κιμ Σονγκ δήλωσε ότι ο «διαρκής και ουσιώδης διάλογος» που επιζητούν οι ΗΠΑ είναι ένα «τέχνασμα εξοικονόμησης χρόνου» ώστε να συμφωνεί με την εσωτερική πολιτική τους ατζέντα.

«Δεν έχουμε ανάγκη τώρα από μακρές συνομιλίες με τις ΗΠΑ και το θέμα της αποπυρηνικοποίησης έχει ήδη βγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος σε ανακοίνωση που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.